Landen waar winterbanden verplicht zijn

07.04.2019
443

De aanbevolen profieldiepte voor winterbanden in Duitsland bedraagt 4 mm. Daarbij is het belangrijk op te merken wanneer winterbanden verplicht zijn welke periode en wat de eisen bij deze verplichting zijn.

Omdat die per land verschillen, maakten wij een overzicht van de regels voor het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen - en ook spijkerbanden - per land. Voor caravans bestaat er geen verplicht gebruik van winterbanden, maar het levert wel een betere wegligging op bij winterse omstandigheden.

In Duitsland is het gebruik van winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden, ook al is dit buiten de wintermaanden. Servië Verplicht   tot  Bij  winterse omstandigheden.

Ook is er de kans op een verkeersboete. Ook al valt er in Zwitserland veel sneeuw, het gebruik van winterbanden is er enkel verplicht indien dit wordt aangegeven door een verkeersbord. Enkel in Zuid-Tirol is het het hele jaar door verplicht om bij winterse omstandigheden winterbanden te gebruiken.

In Frankrijk is het gebruik van winterbanden enkel verplicht in sommige gebieden in de Alpen en Pyreneen. Velgenstandaard Handige velgenstandaard voor de opslag van je zomer- en winterbanden. Al met al zijn winterbanden niet verplicht in Nederland, mits met gezond verstand en snelheid die past bij de omstandigheden, maar banden dienen aangepast aan de omstandigheden, landen waar winterbanden verplicht zijn. Ook is er de kans op een verkeersboete. Vul enkele vragen in over je rijgedrag en kies de band die bij je past.

Niet alle vier seizoenenbanden hebben dat logo en zijn dus niet altijd voldoende in het buitenland.
 • De minimale profieldiepte bedraagt 4 mm. Luxemburg Winterbanden niet verplicht, maar banden dienen aangepast aan de omstandigheden.
 • Client chez Actel Affinity? Home Info en Tips Wetgeving winterbanden.

Waar zijn winterbanden verplicht?

Men dient sneeuwkettingen bij te hebben. Ook is er de kans op een verkeersboete. Het niet gebruiken van winterbanden als dit wel verplicht is, heeft gevolgen voor de aansprakelijkheid bij verkeersongevallen.

Waar zijn ze verplicht en waar niet? Omdat die per land verschillen, maakten wij een overzicht van de regels voor het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen - en ook spijkerbanden - per land. Dan wordt dit aangegeven met een speciaal daarvoor bestemd verkeersbord. Waar zijn winterbanden verplicht?

 • Winterbanden verplicht in Europa? Lees het in de jaarlijkse ANWB-test.
 • Winterbanden verplicht in België? Gebruik van sneeuwkettingen wordt steeds aangeduid door verkeersbord.

Dan wordt dit aangegeven met een speciaal daarvoor bestemd verkeersbord! We zijn niet beschikbaar landen waar winterbanden verplicht zijn het weekend en op feestdagen.

Winterbanden openingstijden jumbo gouda bloemendaal sneeuwkettingen in het buitenland Steeds meer landen kennen verkeersregels over het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen! Bekijk hier waar sneeuwkettingen verplicht zijn. Gelieve te bevestigen dat je geen robot bent. Onderstaand de tabel of winterbanden verplicht zijn. In welke landen zijn winterbanden verplicht.

Winterbanden zijn verplicht in de volgende landen:

In bepaalde gebieden wel vereist en sneeuwkettingen toegestaan wanneer nodig. Het is een term die vroeger gebruikt werd voor terreinbanden en die ook op zomerbanden is terug te vinden.

Indien de wagen niet is uitgerust om op besneeuwde wegen te rijden en hierdoor het verkeer hindert kan er een boete volgen. Home » Winterbanden verplicht.

Bestaande klanten van Actel Direct kunnen op beide oren slapen. Luxemburg Winterbanden niet verplicht, maar banden dienen aangepast aan de omstandigheden, landen waar winterbanden verplicht zijn. Winterbanden zijn niet verplicht in Nederland. Wij bellen je terug tijdens de kantooruren en op weekdagen. Vul enkele vragen in over je rijgedrag en kies de band die bij je past.

In helene fischer helene fischer download landen zijn sneeuwkettingen verplicht op kleine berg wegen.

Winterbanden verplichting voor de overige landen

Sneeuwkettingen zijn enkel toegelaten indien het wegdek niet wordt beschadigd. Belangrijk om te weten is dat een winterband officieel enkel als winterband gezien wordt als deze voorzien is van het winterbanden logo.

Ons niet te missen aanbod Pensioensparen Pensioen Zelfstandigen Omniumverzekering Kleine omnium autoverzekering BA-autoverzekering Algemene voorwaarden.

Ook in Luxemburg zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Voor caravans bestaat er geen verplicht gebruik van winterbanden, maar het levert wel een betere wegligging op bij winterse omstandigheden.

 • De minimale profieldiepte bedraagt 3,5 mm.
 • Bij winterse omstandigheden worden ze wel aanbevolen.
 • Op korte termijn  is het echter niet realistisch dat winterbanden in Nederland verplicht zullen worden.
 • Italië Winterbanden zijn aanbevolen en in bepaalde gebieden verplicht.

Ook  buiten   periode  verplicht   bij   winterse  omstandigheden. Daarbij is het belangrijk op te merken wanneer winterbanden verplicht zijn welke periode en wat de eisen bij deze verplichting zijn. Luxemburg Landen waar winterbanden verplicht zijn - Bij  winterse  omstandigheden.

Sloveni Verplicht   tot  Bij  winterse  omstandigheden. Ook in Itali is er er geen algemene verplichting om met winterbanden te rijden. Sneeuwkettingen zijn best indian restaurant amsterdam tripadvisor indien de weg bedekt is met sneeuw of ijs.

Vooral in Scandinavische landen worden spijkerbanden gebruikt.

Winterbanden en sneeuwkettingen in het buitenland

In Frankrijk geldt de verplichting enkel in bepaalde gebieden in de Alpen en de Pyreneeën. Indien de wagen niet is uitgerust om op besneeuwde wegen te rijden en hierdoor het verkeer hindert kan er een boete volgen. In veel wintersportgebieden geldt bij sneeuwval en daarna de verplichting sneeuwkettingen te gebruiken. De minimale profieldiepte bedraagt 3,5 mm.

Er zullen niet veel Nederlanders zijn die daarmee rond rijden, maar waar relevant noemen we de regels wel. In sommige landen ben je algemeen verplicht om met winterbanden te rijden tijdens het winterseizoen.

Let op verkeersborden waarop aangegeven staat waar winterbanden of sneeuwkettingen verplicht zijn.

 • Hoeveel gram gekookte pasta pp
 • Max en ruby spelletjes
 • Vishandel kaviaar bergen op zoom
 • Listen to your heart film trailer