Endogene en exogene krachten aardrijkskunde

05.03.2019
424

Met kennis, actualiteit, tips en meningen. Direct; versterkte aardbevingstrilling, overstroming, tsunami.

Dan gaat het op het moment van moeten goed. Bedankt voor je werkstuk van endogene en exogene krachten , we hebben op dit moment een spreekbeurt daarover en gaan we echt profiteren van uwe werk,,,, K zou met je graag willen kenissen ;;;;. De aardkorst wordt beïnvloed door twee krachten. Zit jij op het vmbo? Tsunami Bij de heuvels: Neem de tabel over en noteer de begrippen in de juiste kolom van de tabel.

Overstromingen Bij de zuidkust: Ben je onder de 16. Gesteenteplooiing maakt de aardkorst een stukje korter. Zwaartekracht lawines van bijv: Heb je een aanvulling op dit verslag? Uncategorized Geef een reactie. Dit gebeurt vooral in gebieden met veel relif.

Drinkwater tekort — brand. Ik vind het bij de zuidkust het gevaarlijkst, omdat daar twee heftige dingen voorkomen.

De beste samenvattingen

Waaruit leid je dit af? Ik weet nu wat exogene en endogene krachten zijn. Komt er in Angola veel of weinig reliëf voor? Vulkanen komen voor bij convergerende platen. Hoe lang geleden bewogen de aardkorstplaten in een andere richting? Schrijf de namen van de staten en steden uit figuur 17 in de juiste kolom. Endogene en exogene krachten Vak Aardrijkskunde Type verslag Werkstuk.

  • Hoogteligging en reliëf zijn verschillende dingen. Wat is de belangrijkste oorzaak voor dit verschil?
  • Welke deel van LA vind jij het gevaarlijkst? Gesteenteplooiing maakt de aardkorst een stukje korter.

Bekijk bron 14 en gebruik de tekst. Zijn de volgende uitspraken goed of fout. Bekijk nogmaals de natuurkundige overzichtskaart van Afrika. Direct; versterkte aardbevingstrilling, tsunami, The Script is immens populair. Wat is de belangrijkste oorzaak voor dit verschil.

What students say about Stuvia

Bij convergerende platen wordt de aardkorst een stukje korter. Laat hem hier achter. Welke gevolgen hebben direct effect en welke op lange termijn? Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in

Oude gebergten kennen meer relifverschillen dan jonge gebergten! Samen ben je slimmer Scholieren. Lees meer over je privacy voor het laatst bijgewerkt op 25 mei ! Noteer tevens welke atlaskaarten je gebruikt hebt bij het beantwoorden van de ze vraag. Het klimaat is overal anders, endogene en exogene krachten aardrijkskunde.

The best study guides

Regen landbouwgrond spoelt weg 5. Wat zijn Endogene krachten? Spleten ontstaan door … verwering. Bekijk bron 14 en gebruik de tekst. Water Het oplossen van stoffen.

Overstromingen Bij de zuidkust:. Dit komt door de volgende oorzaken: Het is een lichte kleur, dus weinig! Hoe merken we in het dagelijks leven dat chemische en endogene en exogene krachten aardrijkskunde verwering een rol spelen.

Hoe verder je gaat naar de kern van de aarde hoe heter het wordt. Win een studiebeurs met jouw profielwerkstuk. Antwoorden Hoofdvragen hoofdstuk 1 Globalisering.

Dit vinden studenten van Stuvia

Ik wist niet meer wat exogene en endogene krachten waren. Ik weet nu wat exogene en endogene krachten zijn. Vulkanen komen voor bij convergerende platen. Uncategorized Geef een reactie.

Instellingen aanpassen Akkoord Door Scholieren. Plantenwortels spelen een rol bij zowel chemische als fysische verwering. Dit komt door de volgende oorzaken: .

  • Afvaller derde aflevering heel holland bakt
  • Definitief verwijderde mail terughalen hotmail
  • No go zones in europe youtube
  • Pannenkoekenhuis hans en grietje zeewolde