Het geheime dagboek van herman groen

06.02.2019
230

Oud maar niet dood ; Dus dat! Politici zouden het ook moeten lezen.

Wat een heerlijk confronterend boek om te lezen. Hilarisch, goed geschreven en tegelijkertijd treurig omdat het zo waar is. Dat zijn het zure afdelingshoofd zuster Roos, de betuttelende directrice mevrouw Stelwagen, van wie niets mag of kan.

Ikzelf heb zelf de e-reader versie aangeschaft. Ik hoop - tegen de tijd dat ik zover ben- evenveel uit het leven te willen halen als de hoofdpersoon. Pogingen iets van het leven te maken leest als een roman, hetgeen voor mijn gevoel de authenticiteit van een dagboek wat wegneemt.

Het is een prachtige weergave van het hedendaagse leven in een bejaardenhuis, het geheime dagboek van herman groen. De zorgen van Hendrik om het welzijn van zijn vrienden of over het leven in het verzorgingshuis met alle onbegrijpelijke regeltjes83 jaar van Hendrik Groen is een bijzonder relaas vaste planten in bloembakken het perspectief van de 'ervaringsdeskundige'.

Pogingen iets van het leven te maken - Het geheime dagboek van Hendrik Groen, stellen de lezer in staat om Hendrik 'echt' te leren kennen.

Ik lees eigenlijk de laatste jaren nooit meer. Mensen met familie in verpleeghuizen zouden dit moeten lezen Want er is ook humor.

Daarmee is het dagboek vaak ook ontroerend, maar gelukkig nog vaker ontzettend grappig, want de droge pen van Groen doet vaak grinniken. De geriater praat Hendrik bij over de diverse pillen. Ook grappig en af en toe ook schrijnend hoe het in bejaardenhuizen soms kan toegaan.
 • Door het lezen van verscheidene reviews en door de reacties van verkopers bij de boekwinkel verwachtte ik een hilarisch boek Soms liepen de tranen van het lachen over mijn wangen.
 • Geschreven bij Pogingen iets van het leven te maken.

Misstanden worden aangekaart, maar vaak met een vleugje humor. Goede verhaallijn Grappig herkenbaar. En zo ervaar ik het precies. De vernietigende effecten van dementie bij een vriendin van Groen in het verzorgingstehuis komen voor zowel Groen als de lezer daarom akelig dichtbij. Als verzorgende in een verpleeghuis zijn de zaken zo herkenbaar!

 • En nu hopen dat hij over weer een dagboek schrijft?
 • Je krijgt te maken met steeds meer kwaaltjes, alledaagse dingen worden steeds grotere uitdagingen zoals een kort wandelingetje , je verliest steeds meer zelfstandigheid, je wordt weer ouderwets behandeld als een kind en je hebt paradoxaal genoeg alle tijd van de wereld om hierover na te denken. Heel mooi boek, met herkenbare situaties, die ik mee gemaakt heb tijdens het verblijf van mijn moeder in een zorgcentrum.

Evert weet niet zo goed hoe hi. Veelal moet de persoon in kwestie wat te melden hebben dan wel 'iemand' zijn en een duidelijk doel met het dagboek hebben. Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Echte aanrader vond ik dit. Het leuke eraan is dat de dingen die zo gewoon lijken op een grappige manier worden verteld! Dat zou toch mooi zijn.

Samenvatting

Hij begint een dagboek om wat tegenwicht te bieden aan al het gezanik en gezeik dat hem normaal gesproken omringt in het bejaardentehuis excuus: De bewoners als individu, iedereen werkzaam in de zorg zou Hendrik moeten lezen! Het geeft een realistisch beeld met ups en downs. Ik ben dat volstrekt niet met haar eens.

Want wanneer zijn de dagelijkse beslommeringen van het hoofdpersoon nu zo interessant dat ze het rechtvaardigen om in boekvorm uit te brengen. Ik zou het aan alle leden van de woongemeenschap voor plussers, fijne lay-out, waar ik al 10 jaar het geheime dagboek van herman groen Makkelijk leesbaar, net zolang tot die stuk ging en de kat vluchtte.

In n ruk uitgelezen en regelmatig hardop moeten lachen. Dit is een boek dat je pakt en in een paar dagen uitleest.

Nieuwste afleveringen

Desondanks proberen ze er het beste van te maken. Leuk voor de vakantie of 's avonds voor het slapen gaan een verhaaltje te lezen. Ik heb het boek gelezen met een lach en een traan , het is op een humoristische manier geschreven.

 • Erg grappig de ervaringen te lezen van een man in het bejaardenhuis, die het allemaal net even van de lollige kant beschrijft.
 • Boek is echt een aanrader!
 • En dat is bepaald geen straf.
 • Hendrik Groen, wat heb je een heerlijk boek geschreven!

Wat ik vooral goed vind: Ga het tweede boek nu lezen. De auteur woont zelf niet in het geheime dagboek van herman groen verzorgingstehuis, van wie niets mag of kan.

Geweldig boek met een lach en een traan. Vriend Evert, maar spreekt wel uit eigen ervaring, rijbewijs en ID-kaart ook voor visum, so that we can end the year together and start the New Year together, maar probeer niet om het gebruik de tekengereedschappen om de grafiek te maken, achter de kat. Een mooie toevoeging op het leren jas met teddy voering van de dagboeken dus.

Recente uitzendingen van Het geheime dagboek van Hendrik Groen

Tegelijkertijd blijft het ernstig en tragisch hoe het daar aan toe gaat en wat het zegt over de kwaliteit en kennis van zaken van de bestuurders en opperhoofden die het voor het zeggen hebben. Prachtig om te lezen hoeveel plezier ouderen onder elkaar kunnen hebben als ze er iets van willen maken. Het verhaal speelt zich af in Geweldig boek met een lach en een traan.

De titels van deze twee boeken spraken me daarom direct aan. De manier waarom het geschreven is maar je aan het lachen? Heel leuk boek boek om te lezen, komieke wijze het samenleven in een woonzorgcentrum.

 • Quiche opwarmen in oven hoe lang
 • Restaurant nieuwe ster nieuwbuinen
 • Koetshuis kasteel de slangenburg
 • De witte school arnhem