Werken en wonen in het buitenland belasting

10.03.2019
231

Als jij een factuur stuurt naar je werkgever voor je werkzaamheden dan is het een soort van freelance werk maar je werkt maar voor 1 baas.

Klopt, zo is het nu tenminste maar dat willen ze veranderen. Dat bedenk maar eens wat ze nog meer kunnen verzinnen.

Ik zal ervoor kiezen Nederlands belastingplichtig te zijn aangezien er nog niet wordt gewerkt in Spanje en ik wel graag mijn hypotheekrente volledig terug wil. Als je een Amerikaans paspoort hebt kan je ook via een ander land in Europa naar Nederland proberen terug te keren naar Nederland maar kan je geen zekerheid geven dat je hier succes mee zal hebben.

Ik ben getrouwd in gemeenschap van goederen en we hebben een eigen woning in NL. Als je belasting wilt betalen wordt gewoon aangenomen, als daar beter mee voelt, doe dat. Ik betaal overigens geen sociale premies…. Grote fout die veel mensen maken is dat ze hun gegevens achter laten bij een consulaat en of ambassade van Nederland.

Je kan je rekening in Nederland behouden en je inschrijven bij het GBA beslis je zelf of je daar voordelen aan hebt. Die krijg je dan op je adres in het buitenland en dit doen ze op basis van de gegevens op je bankrekening. Of moet ik toch meer bewijs aanleveren.

Is er dan nog wel AOW. Om dit probleem te voorkomen is er in belastingverdragen tussen verschillende landen waaronder Nederland geregeld welk land belasting mag heffen bij grensoverschrijdende arbeid, werken en wonen in het buitenland belasting.

Of je moet terug keren met een paspoort van de VS als je een dubbele nationaliteit hebt.

Helft jongvolwassenen heeft te weinig inzicht in eigen financiële toekomst

Ik, en vele anderen zullen je wel voor gek verklaren..!! Deze wet is er nog niet door en ik weet ook niet of ze dat wel kunnen doen maar het is wel een signaal dat Nederland zoekt naar manieren om zelfs het geld van de mensen die ooit Nederland hebben verlaten alsnog af te pakken. Inkomsten uit uit aandelen is ook weer een ander verhaal voor de belastingdienst. Achteraf kan je ook niet bij het SVB klagen dat zij gezegd hebben dat het geen effecten heeft voor je opgebouwde AOW-pensioen.

Gaat u enige tijd in het buitenland wonen of werken? Hierna heb ik deze maand een teruggave ontvangen.

  • Is hier voor mij wat te halen?
  • Wordt dat dan toch gezien als werken in het buitenland, ook al is het niet voor een Peruaans bedrijf?

Volgens de website van de belastingdienst had mijn bedrijf helemaal geen loonbelasting in mogen houden als ik als grensganger naar het buitenland word uitgezonden en in Nederland werk.

Probleem is alleen dat men tegenwoordig met een nieuwe wet bezig is om dit te wijzigen, werken en wonen in het buitenland belasting. Leuker kunnen we het niet maken en in Engeland zullen daar het zelfde over denken waarschijnlijk.

Als je het tegendeel kan bewijzen dan ben ik erg benieuwd maar niet hier over de belastingdienst dat heeft toch niets met uitkeringen te maken. Ga eerst eens langs bij een gecertificeerd Je bent officieel gemigreerd als je een jaar lang in het buitenland op een vaste adres woont en dat mag een hotel zijn.

Kijk dat eens na want misschien ben je niet eens uitgeschreven. Ben er namelijk geen voorstander van om me te laten uitschrijven.

Ik woon in het buitenland

Iedere keer op en neer vliegen want je wilt eigenlijk ook niet emigreren maar alleen minder belasting betalen. Een land kan je weigeren als zij denken dat je een last bent voor de staat, alsof je daar een uitkering gaat aanvragen of van de geweldige gratis ziekenhuizen wilt profiteren.

Er wonen al veel Nederlanders maar is lang niet zo erg als Spanje en je kan daar nog goed genieten van het leven.

In het geval met Venezuela is het inderdaad interessanter in Nederland belasting te blijven betalen! En hopelijk ook over de rente van je bankrekening want dat betekend dat je je helemaal nergens meer zorgen om hoef te maken, werken en wonen in het buitenland belasting.

Als je in Nederland werkt moet je inderdaad betalen voor je volksverzekeringen en dergelijken maar als je werkt in het buitenland moet in dat land kijken of je ook verplicht bent die te betalen maar lijkt mij niet in Peru. Er zijn uitzondering maar zie daarvoor de site van de belastingdienst.

En niet in Nederland.

6 Comments

Er wonen al veel Nederlanders maar is lang niet zo erg als Spanje en je kan daar nog goed genieten van het leven. Geloof je alles wat men schrijft dat je je moet uitschrijven bij vertrek en je wilt binnen een jaar weer terug keren dan zal je dus meer problemen hebben bij terugkomst in Nederland.

Indien u gaat werken in het buitenland dient gekeken te worden of Nederland een belastingverdrag heeft gesloten met het land waarin u gaat werken. Je bent na emigratie alleen belasting plichtig voor de inkomsten die je hebt uit verkoop in Nederland, als je in Nederland een salaris blijft ontvangen uit Nederland en je ontroerend goed en woning die je nog steeds in Nederland hebt.

Je komt nooit in aanmerking voor belastingaftrek als je in Nederland geen belasting betaald want dan is er niets om af te trekken.

Je bent automatisch gemigreerd als je een een jaar op een vast adres in het buitenland woont en dit kan een hotel zijn als je maar een adres hebt. Of mijn werkgever wat betaald weet ik niet, hoe zit het dan hiermee! Minimaal 15 uur per week aanwezig, maar het is allemaal wel legaal. Al mijn inkomen komen uit het buitenland via mijn bedrijf in nederland en ik betaal nogal veel inkomstenbelasting op het moment in nederland, werken en wonen in het buitenland belasting.

Je schrijft je uit met je m-formulier. Voor meer informatie of je je huis wel of niet moet verkopen en of verhuren kan je kijken op Eigen huis verkopen of je eigen huis renly game of thrones wiki en Emigreren en het verhuren van je eigen huis. Nadat je het m-formulier hebt gehad en afgehandeld ben je klaar met je belastingzaken in Nederland wat niet direct wil zeggen dat werken en wonen in het buitenland belasting dan geen belasting meer betaald in Nederland.

Tijdelijk in een ander land werken

Ik werk world wide offshore voor een Zwitser bedrijf en werk nooit in Nederland of Duitsland! Met mijn huis in Aruba heeft NL neem ik aan niets te maken, dat wordt hier belast toch? Doe je dat niet dan zou de Nederlandse belastingdienst inderdaad kunnen zeggen dat je belasting moet betalen want je kan niet aan tonen dat je al belasting betaalt hebt.

Met het loon dat ik ontvang ben ik net in staat om de exorbitant hoge huur in Moskou te financieren. Hou hier dan dus ook rekening mee. En vraag je dan eens af of er tegen die tijd nog wel AOW bestaat en of je die leeftijd nog wel zal halen.

  • Zwart haar lichter maken met honing
  • Ing bank openingstijden amsterdam zaterdag
  • Kind bijna verdronken in zwembad
  • Geen kind meer tekst